Twentse Vrouwenloop: Meedoen kan nog steeds!

De organisatie van de Twentse Vrouwenloop heeft de voorinschrijving verlengd. Tot donderdag 9 juni kunnen sportieve vrouwen en hun kinderen, die van wandelen en hardlopen houden, zich nog inschrijven voor het evenement dat op zondag 19 juni in Enschede wordt gehouden.

Afstanden

Tijdens de Twentse Vrouwenloop is het mogelijk om mee te doen aan diverse afstanden.  Het sportieve loopevenement start met een Moeder-Dochterloop om 11.15 uur. Samen leggen moeders en dochters een afstand af van 800 meter. Om 11.30 uur gaan de vrouwen van start die 5,5 kilometer gaan wandelen. Tot slot zullen om 12.00 uur de dames van start gaan die 5 of 10 kilometer gaan hardlopen.

De Nije Stichting

Ook tijdens de zevende editie van de Twentse Vrouwenloop heeft de organisatie gekozen om een bijdrage te leveren aan een goed doel. Dit jaar is dat de Nije Stichting. De Enschedese Debby Nijenhuis staat aan de wieg van deze stichting. Nadat Nijhuis zelf moest strijden tegen kanker heeft ze in 2008 besloten om te starten met een inloophuis voor lotgenoten. In Het Nijehuis in Hengelo zijn zowel kankerpatiënten als voormalig kankerpatiënten én hun naasten welkom. De Nije Stichting heeft als doel de kwaliteit van het leven naast én na kanker te verbeteren.

Enschede Marathon

De Twentse Vrouwenloop wordt georganiseerd door de Stichting Enschede Marathon en vindt plaats op en rondom het terrein van de Universiteit Twente.