Blog 5 Roxanne van der Laan: Groot Succes

De 7e editie van de Twentse Vrouwenloop was een groot succes! Niet alleen liep ik een persoonlijk record, de hele opzet en organisatie was weer prima voor elkaar.

Gisterochtend was ik lekker op tijd (voor mijn doen op zondag) opgestaan voor een goede warming-up en een sober ontbijtje. Veel honger had ik niet. De gezonde wedstrijdspanning was weer duidelijk aanwezig.

Warming-up

Nog drie uur te gaan tot de start van de Twentse Vrouwenloop’, dacht ik toen ik opstond. Echter opeens was het alweer 11.00 uur en had ik met een vriendin afgesproken bij de inschrijfbalie. Dit werd 11.15 uur en gelukkig had ik nog voldoende tijd voor een warming-up. Even wat rekoefeningen en korte sprints, afgewisseld met stukjes joggen.

 

Het was prima loopweer, niet te warm en zeker niet te koud. Ik had er zin in en tegen 11.45 uur stelden we ons op vooraan bij de start. Dat was best leuk om naast de snelle dames te starten. Maar een echte aanrader is het niet wanneer je zelf niet onder de 25 minuten loopt.

 

Klaar voor de start!

Samen aftellen en daar gaan we. Mijn trainer had me al op tijd gespot en kon mooi een aantal (actie) foto`s maken. Na de eerste kilometer besefte ik al gauw dat ik veel te snel van start was gegaan. Goh, dat me dat zomaar weer mis gaat. Ik dacht dat ik daar ruim 2 jaar geleden al wel van had geleerd. Niet dus! Na de eerste kilometer toch maar besloten om de rem erop te gooien zodat ik in een goed vol te houden tempo verder kon gaan.

 

Onderweg

Dit ging wel aardig maar ik moest onderweg toch heel even 2x wandelen om goed op adem te komen en om de laatste kilometer weer lekker te versnellen. Mijn horloge had ik als doel ingesteld op 28 minuten en in de laatste bocht voor de finish besefte ik dat ik het wel ging halen om onder de 28 minuten te finishen.

 

Finish en een PR

Vlak voor de finish nog een eindsprintje en ik klokte af op 27:20! Helemaal buiten adem, maar zo blij dat ik zelfs nog onder de 27:30 ben gefinisht. Snel de medaille laten graveren en nagenieten van mijn prestatie.

 

Thuisgekomen bedacht ik me, hoe heb ik nou zo`n snelle eindtijd weten neer te zetten in vergelijking met vorig jaar terwijl ik voor mijn gevoel niet veel sneller heb gelopen. Maar ik ontdekte al gauw dat mijn gps-horloge een totale afstand aangaf van exact 4,87 kilometer in plaats van de 5,11 vorig jaar.

Daar zat dus het grote tijdsverschil in. Blijkbaar is de start/finish ongeveer 50 meter naar voren gezet. Bedankt!

Hoe dan ook, ik heb wel een mooi PR gelopen op de 5 kilometer en kijk alweer uit naar de volgende editie van de Twentse Vrouwenloop! Ik hoop dat jullie er net zo van hebben genoten als ik. Groot compliment voor de hele organisatie en iedereen die dit evenement wederom tot een enorm succes hebben gemaakt.

Tot volgend jaar tijdens de 8e editie van de Twentse Vrouwenloop!

 

Groetjes, Roxanne