Goede doel: De Nije Stichting

De Nije Stichting is het gekozen doel om te steunen. 
 
De Nije Stichting is een twents bedrijf opgericht in 2008 door Debby Nijenhuis.  Nadat ze zelf moest strijden tegen kanker besloot ze zich in te zetten voor een  inloophuis voor alle lotgenoten, het Nije Huis. In het Nije Huis is iedereen welkom om te praten, maar ook voor een luisterend oor, een arm om je schouder, voorlichting, lotgenotencontact, therapie of een moment van rust en bezinning. Maar als mensen zich even niet bezig willen houden met de ziekte kunnen ze hun zinnen verzetten tijdens verschillende sportieve of creatieve activiteiten. Bij het Nije Huis kan iedereen terecht met vragen en wensen. Daarnaast is het huis inmiddels een multidisciplinair centrum op het gebied van zorg bij kanker en komen steeds meer professionals naar het huis om het de gast makkelijker te maken. Alles 
op één plek of op loopafstand.
 
De doelstelling van de Nije Stichting is: de kwaliteit van (ex)kankerpatiënten én hun naasten verbeteren: want kanker heb je samen.
 
De reden dat de Twentse Vrouwenloop heeft gekozen voor dit goede doel, is omdat het een goed doel is dat is opgezet door iemand hier uit de omgeving. Het geld dat wordt ingezameld door deel te nemen aan deze loop wordt ook in deze regio ingezet.