Goede doel: De Nije Stichting

De Twentse Vrouwenloop is geen vrouwenloop zonder een goed doel. Dit jaar is er gekozen voor het volgende goede doel: de Nije Stichting.

De Nije Stichting is een twents bedrijf opgericht in 2008 door Debby Nijenhuis.  Nadat ze zelf moest strijden tegen kanker besloot ze zich in te zetten voor een  inloophuis voor alle lotgenoten, het Nije Huis. In het Nije Huis is iedereen welkom,  zowel kankerpatiënten als ex-patiënten en hun naasten. Het is een huis waar zij even kunnen ontspannen, antwoorden kunnen krijgen op hun vragen en contact kunnen hebben met lotgenoten. Naast het Nije Huis organiseert de stichting onder andere Nije Beweegt, De Nije familiedag en De Nije verwenmei. Deze evenementen zorgen ervoor dat iedereen even in het zonnetje wordt gezet. De doelstelling van de Nije Stichting is daarom: de kwaliteit van (ex)kankerpatiënten én hun naasten verbeteren: want kanker heb je samen.

 De Twentse Vrouwenloop draagt hier graag aan bij, voor elke inschrijving gaat er  namelijk €2,- naar de stichting toe. Daarnaast kunnen deelnemers een  donatie doen  via de inschrijving. Klik hier voor een korte filmpje over wie de Nije Stichting is en  wat ze doen.

De reden dat de Twentse Vrouwenloop heeft gekozen voor dit goede doel, is omdat het een goed doel is dat is opgezet door iemand hier uit de omgeving. Het geld dat wordt ingezameld door deel te nemen aan deze loop wordt ook in deze regio ingezet.